HESTENE

her kommer litt info om hestene - mer info om den enkelte finner dere på www.stalltajet.blogg.no

Hestene her på Tajet får lov å være hester. De lever sammen i flokk, er som regel ute hele døgnet året rundt på stort område, alle får en god lang ferie i løpet av året, de har oftest fri tilgang til mat og mange av de går uten sko.  De har også lov å være akkurat sin personlighet og selv om de selvfølgelig ikke kan bestemme over oss så tilstreber vi et samarbeid istedenfor tvang og vold.  Ridning skal ikke bare være morsomt for oss med 2 bein.


Tajet-hestene er fulle av liv. De er alle veldig snille og sosiale. Og ingen av dem takker nei til en rask galopp over en grønn eng eller en slette i skogen.
Ellers er de veldig ulike. Vi har hester fra 95 cm- 155 cm. Noen rolige som tar livet med ro, andre er mer utfordrende og noen igjen har et ekte ponniglimt i øyet og spillopper i blodet :)  Du finner nok din venn for uka blant gjengen vår på ca 30 hester.Av raser har vi flest gotlandsruss, islandshester og sportsponnier. Ellers finnes tinker,  knabstruper, shetland, welsh, dartmoor,  fjording og ulike krysninger.
sommeren 2019 venter vi også føll.